čtvrtek 12. dubna 2012

Lovec trolů

Zajímavá podívaná natočená ve stylu „found footage“, do kterého řadíme i známý film Záhada Blair witch, ale nebojte o trolech se tam nebude pouze mluvit, dokonce je i uvidíte. Vydejte se tak spolu s tímto filmem do Norska objevovat záhadu tamějších trollů.



Pokud se podíváte na bližší informace o tomto filmu, skoro odevšad na vás bude „poblikávat“, že se jedná o horrorovou komedii, ale ten horror berte trošku s nadsázkou. Hned na začátku filmu na vás vyskočí text:

„13.října 2008 obdržela společnost Filmkameratene AS anonymní zásilku s dvěma pevnými disky, obsahujících 238 minut záběrů. Toto je nahrubo sestříhaný materiál … Vše je chronologicky řazeno a záběry nebyly upravovány. Déle než rok tým výzkumníků prověřoval, zda materiál je, nebo není skutečný. Závěr zněl, že se nejedná o podvrh.“

Tím se tvůrci snaží ještě více zahrát u diváka na strunu, že se jedná o skutečné záběry, a že skutečně existuje agentura, která se zabývá kontrolou trollů atd. Třeba se na toto skutečně někdo chytnul.A nebo, že by na tom skutečně byla nějaká pravda?

Ale zpět k filmu. Na sestříhaných „záznamech“ sledujeme skupinku univerzitních studentů, kteří chtějí natočit reportáž o útocích, za kterými prý stojí medvědi. Proto dělají rozhovor s lovci medvědů, kteří mají za úkol medvěda najít. Problém ale je, že se zde potuluje pytlák, který tyto agresivní jedince odstřeluje. Během svého natáčení narazí na podivného chlápka, o kterém si někteří myslí, že právě on stojí za zmíněným pytláctvím. Zpočátku ho pouze sledují, ale po jednom incidentu v lese je zapojí do tajů své práce – on je totiž jediným lovcem trollů v Norsku. A právě v poslední době se s nimi děje něco podezřelého. Trollové opouštění svá území, vydávají se blíž k lidským obydlím a ničí a zabíjejí co se dá.


Tento film vřele doporučuji každému kdo se chce odreagovat a shlédnout jednoduchou podívanou, při které se dozví i mnoho informací o trollech. Nečekejte žádná odfláknutá stvoření, kteří se podobají nějakému velkému člověku, či nějaké malé roztomilé zrůdičky. Troll zde vypadá, tak jak má vypadat – nemilosrdné a děsivé stvoření.


Chvíli se budete bát, chvíli smát, pak zas napjatě čekat jak to dopadne. Prostě podívaná jak má být. Ještě jednou tento film vřele doporučuji, protože to určitě stojí za shlédnutí.


Žánr: Dobrodružný / komedie / horror
Délka: 90 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat