úterý 6. března 2012

Muppets

Muppets je nový americký film, kde spolu s klasickými herci vystupují i loutky - Muppeti. Řekla bych, že u nás nejsou tolik známí, ale v Americe zná žabáka Kermita snad každý.





Scénář napsal herec Jason Segel (známý ze seriálu How I Met Your Mother), který si zahrál i jednu z hlavních hraných rolí.
Film vypráví o Walterovi, který je velkým fanouškem Muppets, což je skupina "loutek", které mívaly vlastní televizní show. Jeho bratr Gary má jet na oslavu výročí se svou přítelkyní do Los Angeles a samozřejmě vezme Waltera s sebou, aby se podívali do studia Muppets, které je už ale v rozkladu. Zde se dozvídají, že studio by mělo být zbouráno kvůli nalezišti ropy. To ale přece nemůžou dopustit. A  tak je na Walterovi, Garym a Mary, aby dali Muppets znovu dohromady a pomohli jim s pokusem jejich staré studio zachránit.
Film je provázen spoustou  velmi chytlavých písniček, z nichž patrně nejlepší je Man or a muppet, která i letos získala Oscara za Nejlepší filmovou píseň a myslím, že zcela zaslouženě.
Muppets jsou veselý film, který vás chytne u srdce a už nepustí. Pro mě se stal takovým nevím Shrekem, a i když není zase tolik výdělečný, takže pokračování se pravděpodobně nedočkáme, tak to nevadí. Muppets si své fanoušky rozhodně najde, i když mezi ně asi budou patřit spíše mladší diváci a pak starší diváci, kteří znají Muppets z dřívějška.
Pod režií je podepsán James Bobin. V malých rolích zde zahlédnete i mnohé známé herce. Např. můžete zahlédnout Sarah Silverman (přítelkyně Jimmyho Kimmela), Jim Parsona (The Big Bang Theory), Whoopi Goldberg (Sestra v akci) či Neila Patricka Harisse (How I Met Your Mother).
Takže pokud hledáte odpočinkový film a jste tak trochu geeci, nebo máte rádi veselé muzikály, můžu vám tento film jen a jen vřele doporučit. U mě si veselou atmosférou a skvělými písničkami vysloužil krásných 80%.

Žádné komentáře:

Okomentovat